Openpoint

En open source-baserad plattform med exakta digitala tvillingar, precis som ni vill ha dem.

Openpoint är fastighetsbranschens mest anpassningsbara plattform för alla skeden i byggprocessen. Med hjälp av digitala tvillingar till era verkliga byggmiljöer underlättar Openpoint allt från projektering och förvaltning till utveckling och samarbete – med hela byggprocessen samlad på ett ställe.

Digital twin

Avancerad webbdelning på ett enkelt sätt

Openpoint är en interaktiv plattform som underlättar för alla inblandade aktörer i byggprocessen. Med hjälp av digitala tvillingar får ni tillgång till exakta digitala representationer av fastigheter och projekt.

En digital tvilling är en digital representation av något som finns i verkligheten. Vi bygger digitala tvillingar exakt enligt era önskemål.

Openpoints öppna API och smarta webbgränssnitt möjliggör kopplingar till flera andra system, vilket gör att du kan samla allt på ett ställe.

Plattformen är användarvänlig och smidig för alla olika faser. Var i byggprocessen ni än befinner er kommer ni att ha stor nytta av Openpoints funktioner.

Byggprocessen

Openpoint samlar och samordnar hela byggprocessen

Med Openpoint samlar ni hela byggprocessen på ett ställe och gör den åtkomlig för alla inblandade och i alla faser, tack vare digitala tvillingar. Med en digital tvilling kan ni läsa in alla modeller ni behöver. Oavsett om det rör sig om detaljplanevolymer eller bygghandlingar kan ni använda den avbildade verkligheten till att effektivt samordna projektet, till exempel med projektkollegor, partners, leverantörer eller hyresgäster, utan att fysiskt behöva resa till eller från byggarbetsplatsen eller fastigheten.

Vare sig fastigheterna är bebyggda eller ej visualiseras alla delar på ett överskådligt och lättfattligt sätt i Openpoint. Byggprocessens hela kretslopp med översiktsplaner, detaljplaner, bygglov, nybyggnation, förvaltning eller rivning kan hanteras enklare än någonsin tidigare, tack vare Openpoints funktioner.

Openpoints funktioner

Kraftfull visualisering av BIM och GIS direkt på webben. Samla, samordna och kommunicera all data på en plats. Med Openpoints olika funktioner kan ni samla in, koppla ihop och styra hela ert fastighetsbestånd digitalt oavsett skede.

Med Openpoints bredd av funktioner finns oändliga möjligheter att projektleda och hålla koll på alla moment i byggprocessen. Här är några exempel på funktioner som ingår i Openpoint från start:

Positionera

Positionera

Märk ut, flytta eller uppmärksamma objekt.

Anteckna

Anteckna

Kommunicera med andra personer i projektet.

Länka

Länka

Länka till projektrelaterade webbplatser eller databas.

Mäta

Mäta

Ta faktiska mått i den avbildade verkligheten.

Läsa av

Läsa av

Läs av allt från rumstemperatur till vakansgrad.

Koppla IoT

Koppla IoT

Koppla allt som er byggprocess kräver vad gäller IoT.

Oavsett i vilket skede era fastigheter befinner sig är Openpoint en effektiv plattform.

Referenser

Här är några av våra kunder som använder Openpoint idag eller anlitat oss för våra tjänster.

Fabege
Svenska kyrkan
TB-gruppen
TL Bygg
Boka en demovisning

Boka en demo

Vi vet hur svårt det kan vara att genomföra effektiv digitalisering, Men vi vet också hur enkelt det kan bli när man gör rätt. Vi hjälper er gärna att optimera er digitalisering.

Lär känna Openpoint och se vad plattformen kan göra för er. Anmäl ert intresse så bokar vi en demo.